Kaltoftevej 9C, 7000 Fredericia, Danmark +45 7592 8100 Man - Tirs 09:00 - 15:00 - Fre 09:00 - 14:00

Er damp til Skimmelsanering godt nok og hvad skal man passe på ?

Dampens faldgrupper

Damp som desinficering, har været brugt og udviklet de sidste 25-30 år. Udviklingen er kun blevet forbedret, men det stiller også større krav, til dem som bruger maskinerne. Vi benævner alt over 140 gr, for tørdamp, fordi netop, når man opnår over 140 gr. udtørrer den fugt som man tilføre under dampningen. Det betyder også at jo højere temperatur du tilfører en overflade jo hurtigere desinficerer du overfladen og jo mere effektivt er du.

Hvad sker, der hvis ikke jeg vedligeholder min dampmaskine?

Da vandets hårdhed er meget forskelligt, vil vedligeholdelses kravene også være forskellige. Dårlig vedligehold af din maskines nedsættes, når kalk ophober sig i varmetanken. kalken kan forplante sig i systemet og sætte sig i ventiler, samt sikkerhedsventiler og mange andre steder i systemet. det kan skabe utætheder i pakninger som til dels taber energi, så din damp temperatur bliver nedsat, dels vil det skabe problemer for dig som normal holder dampen på et område i eks. 3-6 sek. nu skal holde den 15 sek. for at den er blevet desinficeret. Det betyder også, at hvis ikke du overholde disse tider, vil fejlene blive mødt i form af at mycometer prøven falder, men også utætheder kan udsætte de elektroniske komponenter.

Hvad sker der, når min damp maskine ikke når temperaturen ?

Når ikke din maskine er vedligeholdt ordentlig og den er kalket til, vil den tage længere tid at opstarte. det betyder også at den ikke når den temperatur som den skal og derfor vil opgaven også tage længere tid. Og din opgave eller projekt falde for fejl. fejlen ville selvfølgelig kunne løses, hvis man havde overholdt vedligeholdelses kravene. Det ville også have være billigere, fordi man ville kunne blive sparet for at skulle gøre arbejdet om.

Arkitekten eller bygherrens sikkerhed på at arbejdet er udført korrekt?

Projektlederen eller arkitekten/bygherren skal for at sikre sig, at opgaven er udført uden fejl, sikrer at deres underleverandører har en kvalitets egenkontrol. En kvalitetskontrol af egen tilsyn, som sikrer at vedligehold og arbejdsprocesser er ens og overholdt hver gang. Ellers vil man se flere fejl og mangler i projekterne.

Hvad anbefaler CryoCIP ?

CryoCIP ApS, anbefaler følgende i forbindelse med skimmelsanering i bygninger:

  1. Anskaf dig en maskine med så høj temperatur som muligt. Maskinens kapacitet er også vigtigt
  2. Sikrer dig at du kan få serviceret din maskine i Danmark, samt kan få reservedele til den i Danmark.
  3. Mål på din egen kvalitet, vil sikrer at din kunde kan have tillid til at du udfører arbejdet ens hver gang.
  4. daglig vedligeholdelsesplan for egne medarbejdere er en fordel.
  5. kvartals service af ekstern virksomhed, vil sikrer at maskinens drift kører optimal.

Kontaktinfo:

CryoCIP ApS – tlf.: 75 92 81 00 eller mail info@cryocip.dk

 
%d bloggers like this: